Rejsebrev nr. 6 – Breaking news- Reportage fra Atlanten

BREAKING NEWS 6-09-2017
Den danske sejlbåd Fuga er i morges nået frem til den lille Portugisiske ø Porto Santo 20 sømil nord for Madeira efter 4 døgns sørejse fra Lissabon. I alt 500 sømil. Besætningen har det godt.

Reportage fra Atlanten – 05-09-2017
Det er ikke så længe siden vi sendte vores sidste nyhedsbrev, men da man ofte har god tid til søs har vi brugt noget af tiden til en lille reportage. Vi sejlede ud fra Lissabon lørdag den 2. september med kurs mod Porto Santo, en lille ø ca. 20 sømil nord for Madeira. Turen på ca. 490 sømil er beregnet til ca. 4 døgn. Indtil videre er det gået fint, selvom vi det første døgn havde store bølger og Ulla blev lidt søsyg. Men efter 1½ døgn har søsygen fortabt sig, og der har også været en periode med roligere bølger.

Nu er vinden taget lidt til igen, og det ser ud til at der ikke skal så megen vind til før bølgerne vokser igen. Og hvad får vi ellers tiden til at gå med? Klaus har ansvaret for sejlføring og navigation. Vejrudsigten hentes som grib filer via satellit telefonen, og så skal der regnes på, hvornår vi når i land. Vi vil helst nå frem når det er lyst, så på det seneste har vi mindsket sejlføring for ikke at komme for tidligt frem. Så der bliver arbejdet med at sætte og tage genakker op ned, at sætte spillerstage og at tage reb i og ud af storsejlet.

Ulla har en tendens til at blive træt, når huns sejler, så hun har sover meget. Hun har også bagt brød og står for madlavning og forsyninger af kiks og chokolade til nattevagten. Derudover prøver vi begge at sove så meget som muligt, så vi kan holde os vågne om natten, hvor vi holder udkik på skift på vagter a ca. 3 timer. Vi har også lige snakket om hvad vi skal gøre, når vi når til Porto Santo i morgen formiddag. Der skulle være meget hyggeligt med en fantastisk badestrand og en top som kan bestiges. Det skulle også være godt at leje cykler, så mon ikke vi bliver der mindst en uge.


På billedet ses vores bruser, som vi brugte til vores midtvejsbad i går. Endvidere vores vindror og autopilot, som styrer båden. Og endelig kan I se, at vi har købt ekstra dunke diesel, så vi kan være sikre på at nå frem, hvis vinden svigter. Dem bliver der så ikke brug for denne gang, da vi kun har gået lidt for motor. Det andet billede viser, at der ikke bliver ryddet så meget op i kahytten, når der er for uroligt til det.

se flere billeder

6 thoughts on “Rejsebrev nr. 6 – Breaking news- Reportage fra Atlanten

 1. Det lyder sindssygt spændende altsammen – undtagen det med søsygen🙃jeg er sikker på, at søvnen gør dig godt, Ulla😙I må nyde landgangen og se mest muligt af Porto Santo. I er seje💪

  Breaking news fra Danmark: Prins Henrik er blevet udredt i sommerens løb og har netop fået diagnosen demens. Ønsker det bedste for ham og hans familie. Måske vil det skabe positiv opmærksomhed omkring sygdommen og bryde tabuer ned. Demens skal udfordres med viden!

  Knus, Lena

 2. Kære Ulla og Klaus.
  Mit hjerte sprang lige et slag over, da jeg læste indledningen – “Den danske seljbåd Fuga …” – jeg forventede “er stødt på grund” – eller værre. Men heldigvis har I det godt. Pånær lidt søsyge.

  Skønne, skønne billeder i alle jeres nyhedsbreve. Det er virkelig et eventyr!

  Vi er lige kommet hjem fra Cádiz, som jo ligger noget syd for, hvor I befinder jer nu. Men vi sendte jer en tanke – det kunne have været sjovt, hvis I lige var kommet forbi 🙂

  I ønskes fortsat god tur! Her er alt ved det gamle :))

  Kærlig hilsen – også fra Hans!
  Elsebeth

  1. Kære Elsebeth og Hans
   Tak for hilsen.Ja det havde været sjovt at komme til Cadiz, men vi ville gerne afsted herned inden det bliver for sent på året.. Måske kan det lade sig gøre til foråret på vej ind i Middelhavet. Vi er på bredde med ca. Casablanca så du har vist fået byttet om på nord og syd? :-). Du må også hilse Hans..

 3. Godt at i er kommet sikkert i havn. Det må være lidt anstrengende at være så længe på havet med sporadisk søvn og det må da også have blæst noget til sidst kunne jeg se. Jeg synes også godt at man kan se på billedet at i er blevet lidt mere søagtige 😊
  Vær glade for at i er i godt vejr. Her står den på heldagsregn for anden dag i træk.
  Kjeld

 4. Kære begge

  Dejligt at følge med. I beskriver en verden om sejlads som er fremmed for mig, men jeg glæder mig over at det virker helt hjemmevant for jer begge. Det lyder hårdt med natsejladsen, men sådan er sporten – det sure med det søde😀.

  Mange hilsener fra det danske efterår og os på Mosebuen.

 5. Hej Ulla og Klaus.
  Dejligt i skriver og fortæller om jeres spændende tur til søs, der er jo visse udfordringer ind imellem kan jeg forstå, men det klares jo på bedste vis.
  Jeg har fra 21 juli til 5 august været en tur i Grønland, først i Nuuk i 6 dage,derefter en skøn sejltur langs den Grønlandske vestkyst i 2 døgn, og et fantastisk vejr,inden vi kom til Ilullisat, hvor vi var i 5 dage, og så den utrolig flotte isfjord, og masser af isbjerge, en helt igemmen fantastisk tur.
  Ulla tak for hilsenen til min fødselsdag. Mange hilsner Lis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.