Havnene

Havnepenge

Hermed en opgørelse over hvad vores tur til de Kanariske 2017-18 har kostet i havnepenge.  Fuga måler 9,37 m i længden og 3,2 m i bredden. De fleste steder udregnes havneafgiften som en fast m² pris, udregnet ud fra længde x bredde.  Fugas længde x bredde er 30 m². Du kan se vores rute og hvilke havne vi har besøgt her.

Den gennemsnitlige havneafgift for alle de døgn vi har været væk er ca 92 kr/dgn (den stiplede blå linje). Den gennemsnitlige havneafgift for de døgn, hvor vi har været i havn og betalt havneafgift er ca 106 kr/dgn (den stiplede røde linje).

Vi kan godt lide at ligge for anker, men har alligevel ligget mere i havn og mindre for anker end vi havde forestillet os før vi tog afsted. Det skyldes dels at vi hurtigt fandt ud af, at med vores størrelse båd var havneafgifterne ikke større end at de lå inden for vores budget. Endvidere var ankerpladserne ved de Kanariske øer temmelig udsat for dønninger og lå ofte ved siden af havnen, så motivationen til at ligge for anker var ofte udelukkende at spare havnepenge.

Vi fandt nogle gode ankerpladser i floderne i Sydengland. Endvidere var der gode ankerpladser i Nordspanien, men da der var temmelig koldt vejr da vi var der, fik vi ikke udnyttet dem så meget, idet vi hellere ville fortsætte sydpå. I Middelhavet fandt vi gode ankerpladser ved Balearerne og den spanske kyst nord Cartagena.

Du finder en opgørelse over vores samlede udgifter på langfarten her.