Nyhedsopdatering – Så er vi ude af Rhône

I går ankom vi til Lyon og sejlede dermed ud af Rhône og ind på Saône.

Saône til venstre og Rhône til højre. Museet for natur- og videnskab i midten.

Ved Quai Maréchal-Joffre, Lyon

For en uge siden faldt vandføringen i Rhône så meget at vi kunne komme afsted fra kanalen ved Saint Gilles, hvor vi har ligget og ventet i næsten 3 uger. Men så var der også lige nogle dage med Mistralvind, som kan blæse så meget i Rhônedalen, at sejlads i mindre både frarådes. Vi havde for det meste 2-3 knob modstrøm på turen, men i nåleøjet ved Beaucaire, kunne vi kun komme frem med lidt over 1 knob. Vi var igennem 18 sluser og er blevet hævet til 162 m. over havet.

Videre nordpå vil strøm og vind være væsentligt mindre, og skulle derfor ikke kunne forsinke os yderligere. Udfordringerne her kan være sluser lukkede p. gr. af reparation, eller for lille vandstand i kanalerne. Vores forsinkelse gør at vi fremover enten har travlt for at få båden til Egå inden 1. august, eller vi giver os bedre tid og Ulla må stå af undervejs. Vi har ikke besluttet hvad vi gør.

3 thoughts on “Nyhedsopdatering – Så er vi ude af Rhône

  1. Hej Klaus og Ulla
    Hvis det kan bruges til noget kan jeg hjælpe med at få båden herop – fra d. 22.-7. – ca.
    Ingvald

  2. Hej Ingvald.
    Tak for tilbuddet. Det lyder godt. Så må vi se om vi for brug for det. I dag har Ulla fået bevilliget ekstra orlov til den 6. August så måske kan vi godt nå det.

    1. Vi blev lige afbrudt af slusevagten. I dag har vi passeret vandskellet så fra nu af er det ned ad bakke😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.