Rejsebrev nr. 12 – særudgave BO BEDRE PÅ DIN BÅD

1. december 2017

I dette rejsebrev vil vi fortælle om, hvordan vi bor på Fuga. Det vil nok især interessere jer, der ikke har set vores båd, men vi har tilføjet udstyr og indretningsmæssige detaljer undervejs, så der vil være nyt for alle.

Uanset hvor stor en båd man har, bor man småt i forhold til derhjemme. Vores båd er med sine 31 fod en lille båd, men vi synes den passer fint til os, og indimellem en gast, og vi har alt, hvad vi har brug for. På en båd gælder det om, at indretningen er funktionel, og at man ikke fylder båden op med en masse overflødige ting.

Her ser I Fuga i Marina La Gomera. Vi tørrer tøj på søgelænderet og skøderne til forsejlet.

På taget foran sprayhooden sidder redningsflåden. Oven på den ligger én af vores to solpaneler. Vi har et solpanel mere, som vi flytter rundt med på båden, når vi ligger for anker og ikke har landstrøm. Foran redningsflåden har vi en kasse til sko. Vi har ikke sko på ombord, undtagen når vi sejler, mest fordi der kan sidde kakerlak æg under skoene, hvis man har trådt i sådan en, men selvfølgelig også for at holde båden så ren som muligt.

Vi har en fin stige, som vi monterer, når vi ligger med siden til på fx fingerpontoner. Vi har købt en lille måtte til at rengøre sko og fødder, inden vi går ombord.

Her er vores cockpit, hvor vi tilbringer rigtig meget tid. Når vi sejler sidder vi her, undtagen når vi skiftes til at sove om natten. Når vi er i havn opholder vi os også tit i cockpittet. På Kanarie øerne er det varmt og tørt næsten hele tiden. Vi har et solsejl, der kan skærme for solen, og hvis det en sjælden gang regner har vi et telt vi kan sætte på. Hynderne til at sidde på er fra Ikea og bordet har Klaus designet og udført, så det lige passer til fire store tallerkener, og så det kan pakkes sammen og være i kistebænken. Vi har det fineste teak på både bænke og gulv.

Klaus og jeg sover forkahytten. Eneste udfordring er, at det er lidt trang med fire fødder i fodenden. I hulrummet over sengen har jeg designet og syet en pose til alle vores sko, altså dem der ikke er i brug og ligger i kassen på ruftaget.

I kahytten har vi to sofaer, som også kan bruges til sovepladser. Under den ene sidder vandtanken og under den anden er der stuveplads til madvarer. Der er også stuveplads bag ryglænene på sofaerne og i små rum under dørken (gulvet), hvor jeg fx opbevarer dåser og drikkevarer. De stribede gardiner har jeg selv syet. De to bogholdere har Klaus fremstillet af det tidligere cockpitbord. Net til frugt og grønt har vi flere af. På La Palma fik vi mange bananer og avokadoer forærende af nogle svenskere, som havde fået dem af en lokal farmer.

Jeg er meget glad for vores pantry. Her er god plads til madlavning. Køleskabet åbner man i bordet til højre for elkogeren. Bag viskestykkerne er vores gaskomfur med ovn og kogeplader under bordpladen, som kan skubbes ind. Ved siden af stålvandhanen med ferskvand har vi en saltvandshane, som vi bruger på de lange stræk, fx til at skylle af i, for på den måde at spare på ferskvandet.

Kortbordet er mest Klaus’ arbejdsplads, hvor han laver kontorarbejde og planlægning. I ”gamle dage” kunne der ligge søkort her. Vi bruger udelukkende elektroniske søkort men har dog nogle oversigtskort liggende i nødstilfælde.
Instrumentpanelet på væggen har Klaus selv lavet. Her tænder og slukker vi for de forskellige ting, der skal have strøm, fx køleskab, kortplotter og lanterner.

Agterkahytten bruger vi mest til stuveplads, fx vandrestøvler, violiner, rygsække, snorkelgear og gummibåd, når vi ikke har den på dæk. Når vi har gaster med rydder vi op, for så bor de her.

Vores toilet og håndvask. Bad må vi tage med håndbruseren i cockpittet, i havet eller i marinaernes baderum.

I dag er det første december og vi skal have julet lidt på Fuga. I aften skal kalenderlyset, medbragt fra Danmark, tændes. Vi har en lyskæde der skal hænges om og en enkelt lille nisse, som også skal have en plads.

Vi ønsker jer alle en glædelig december.

Klaus og Ulla

2 thoughts on “Rejsebrev nr. 12 – særudgave BO BEDRE PÅ DIN BÅD

 1. Kære begge
  Det lyder rigtig bekvemt og funktionelt. Flot at I også har fået plads til lidt julestemning. Jeg troede ikke der var levende lys på de kanter, men hyggeligt er det. Vi har også tændt kalenderlyset her.
  Mange hjertelige tanker
  Ane

  1. Kære Ane

   Selvom jeg er glad for ikke at være en del af juleræset i år, er det hyggeligt med julestemningen. Jeg er igang med at flette nogle store julestjerner, som skal hænges op. Mon ikke også I har fået bagt de skønne ingefærkager, som jeg husker fra den jul ,jeg rejste til Ecuador? Her bliver der ikke så meget julebag, men jeg har taget en rulle marcipan med fra Danmark, så vi kan få et stykke konfekt. Hjertelige hilsner til jer alle fire. Ulla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.